06 12 38 96 07 info@schattenvanlinda.nl

Verlichting bij de volgende ongemakken:

 • Incontinentie
 • Pijn bij het vrijen
 • PMS
 • Traumatische bevallingen
 • Baarmoeder/blaasverzakkingen
 • Vaginisme
 • Vruchtbaarheidsproblematiek
 • Chronische urineweginfecties
 • Chronische schimmelinfecties
 • Trauma rondom seksueel misbruik
 • Laag libido
 • Lage rugpijn
 • Anorgasmie

IPT/holistische bekkenbodemtherapie

Integral Pelvic Therapy werkt op verschillende lagen

De mentale laag

Naast de uitgebreide intake en de geïnformeerde toestemming, zullen we bij de eerste daadwerkelijke sessie bespreken wat er op dat moment in jou leeft en hoe we dat kunnen integreren tijdens de sessie.

De fysieke laag

Door zachte externe en interne aanrakingen worden de fascia en spieren in het bekken onderzocht, gladgestreken en zo kunnen verklevingen oplossen. Het doorvoelen van triggerpoints zorgt ervoor, dat in plaats van een gevoelloos of pijnlijk gevoel, de gevoeligheid terugkeert waardoor het natuurlijk zelf genezend vermogen van het lichaam zijn wonderen kan verrichten.

De emotionele laag

Het komt vaak voor dat de lading van emoties wordt opgeslagen in het lichaam, vooral in het kwetsbare bekkengebied. Tijdens de sessie zullen we deze emoties doorvoelen, erkennen en hierdoor releasen.

De energetische laag

Energie kan worden ervaren als een soort elektrische lading in je lichaam. Als hierin een blokkade optreedt, voelt het als een ‘verstijving’ in het weefsel. Na een IPT-behandeling kan de energie vrij(er) door het lichaam stromen waardoor je het gevoel hebt “van binnenuit te stralen”.

De spirituele laag

Soms is er een onverwerkte gebeurtenis in je leven of in de familielijn die nog steeds een impact heeft op je systeem. Door dit lichaamswerk te combineren met visualisatietechnieken kunnen deze gebeurtenissen worden geïntegreerd, zodat het evenwicht wordt hersteld. Dit kan leiden tot een gevoel van meer energie en vitaliteit.

Wat is IPT

Integral Pelvic Therapy (IPT) is een therapievorm waarbij problematiek in het bekken vanuit een holistisch perspectief wordt benaderd.

Het is een hele zachte behandelmethode, en werkt met het principe van embodied consent, vrij vertaald “belichaamde toestemming”. Dit betekent dat de cliënt ten alle tijde de leiding heeft over welke handelingen worden uitgevoerd. Om een voorbeeld te geven, stel dat de therapeut voorstelt een hand op de buik van de cliënt te leggen, dan moet er vanuit de cliënt een duidelijke ja worden gegeven. Een duidelijke ja is een ja uit het hoofd (ik denk dat ik het wil), uit het hart (ik voel dat ik het wil) en uit het bekken (ik wil het).

Bij een IPT-behandeling werk ik met fasciamassage, ademhalingstechnieken, visualisatie en meditatie en ontspanningsoefeningen. Aanraking wordt alleen ingezet bij een volmondige ja. Fasciamassage is een zachte vorm van bindweefselmassage die kan worden toegepast in het hele bekkengebied, zowel uitwendig (de buik, pubis, liezen en labia) als inwendig (de vagina en de baarmoedermond).

Wat is IPT niet?

IPT/Holistische bekkenbodemtherapie is niet hetzelfde als bekkenbodemfysiotherapie. We zullen altijd doorverwijzen indien blijkt dat fysiotherapeutische interventie nodig is.
De behandeling is niet erotisch van aard. Uiteraard kunnen kwalen in het seksuele spectrum wel behandeld worden, maar de aanraking is altijd voor de cliënt (eenrichtingsverkeer: van therapeut naar cliënt toe, nooit omgekeerd) en zonder erotische lading.

Contra indicaties

Absolute contra-indicaties zijn:

 • koorts, virale of bacteriële infectie van voorbijgaande aard zoals (buik-)griep, Covid-19, ontstekingen
 • baarmoederhalskanker of een uitstrijkje waarbij HPV of afwijkende cellen zijn gevonden- seksueel overdraagbare aandoeningen (wees welkom voor een ontspanningsmassage, maar niet voor IPT)
 • operaties, korter dan 6 weken geleden
 • ik geef geen IPT aan zwangere vrouwen

“Linda heeft mij begeleid op een hele ontspannen en fijne manier. Ze gaf me een veilig gevoel en was heel bekwaam. Het resultaat is dat ik nu klachtvrij ben en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Als de klacht zich toch weer aandient, weet ik goed wat het me vertelt en wat ik kan doen. Heel veel dank!”

Nanda

“Dit was een nieuwe ervaring voor mij: me 100 % veilig voelen.”

Michelle

“De sessie bracht een heel diep gevoel van verbinding met mijn bekken.”

Inge

Vaginisme-coaching

Worstel jij met vaginisme/pijn bij het vrijen/seksuele problematiek, maar ben je nog niet klaar voor een IPT-sessie? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om een coachingssessie te boeken.

Als ervaringsdeskundige (ik had vaginisme van mijn 16de tot mijn 31ste) help ik jou op empathische wijze. We brengen allereerst samen je hulpvraag in kaart en gaan vervolgens aan de slag om je eigen kracht te hervinden. Ik bied een luisterend oor en geef je advies (leefstijladvies en kruidenkennis) en oefeningen die je thuis in je eentje of met je partner kunt doen. 

Ontspanningsmassage

Naast holistische bekkenbodemtherapie geef ik ook ontspanningsmassages.

Ik ben opgeleid als shiatsu-therapeut, een vierjarige HBO-opleiding, inclusief Medische Basiskennis. Daar heb ik ook uitgebreide kennis van traditionele Chinese geneeskunde opgedaan, zoals de vijf-elementenleer, yin en yang en meridianenkennis. De technieken die ik in mijn ontspanningsmassages gebruik komen voort uit shiatsu, klassieke ontspanningsmassage, holistic pulsing, reiki en  myofasciale release.

Vragen? Of wil je meer weten? Neem gerust contact op

06 12 38 96 07 | info@schattenvanlinda.nl
of plan meteen online een afspraak in (voor meer informatie).

Pin It on Pinterest